Kreditkort eller debetkort

Der er et hav af forskellige betalingskort. Man kan dele dem op i to hovedgrupper. Det er kreditkort eller debetkort. Den store forskel er, hvornår pengene hæves på forbrugerens konto.

[seofy-comparison-feed]

Kreditkort

På et kreditkort trækkes beløbet ikke med det samme. Du har lavet en aftale med kortudbyderen, der angiver, hvornår beløbet trækkes. På nogle kreditkort kan man have op til 45 dages kredit. Men det kan være forskelligt fra udbyder til udbyder. Hvis det er vigtigt for dig, må du undersøge det nærmere, inden du bestiller et kort.

Kreditkort eller Debetkort hvad er bedst?

Hvis du har et debetkort, bliver pengene trukket på din konto hurtigt, måske allerede samme dag. Nogle debetkort indeholder en saldokontrol. Det betyder, at du ikke kan overtrække din konto.

Dit Visa Dankort er ikke et kreditkort

Mange har et Visa Dankort, og de fleste har nok en form for kredit knyttet til kortet. Faktisk er vort Visa Dankort ikke et kreditkort, men et debetkort. Betegnelsen skulle nærmere være ”deferred debit card” – et udskudt debetkort.

Pengene på vort Visakort bliver hævet næste dag. Man kan sige at saldoopdateringen bliver udskudt sammenlignet med et debetkort, hvor pengene hæves hurtigst muligt.

Et Visa Dankort har så ikke den fordel som kreditkort har, at betalingerne ikke hæves på kortet, før der er gået en vis periode.

Flere betalingskort med på rejsen

Det er klogt og tilrådeligt at medbringe forskellige betalingskort, når man rejser til udlandet. Så løber man ingen risiko for at stå uden penge.

Kreditkort eller debetkort – hvad skal jeg vælge?

For de fleste vil et Visa Dankort være det oplagte valg. Her har du måske ikke et rigtigt kreditkort, men det fungerer i dagligdagen for de fleste.

Et debetkort er umiddelbart kun aktuelt, hvis man ønsker saldoopdatering. Altså at man ikke kan hæve flere penge, end der står på kontoen. Det vil ofte være en oplagt mulighed for de unge, når de skal lære at bruge et betalingskort. Her kan man få forskellige: Visa debetkort eller Visa Electron.

Sending
User Review
0 (0 votes)