Kreditkort i udlandet

Visa kreditkort er praktisk og nemt at bruge, og et godt kreditkort i udlandet

Sikkerhed omkring kreditkort i udlandet

 • Før du rejser: Tjek udløbsdatoen af kreditkortet og sørg for at have penge på kontoen.
 • Tag en kopi af kreditkortet og passet. Hold kopier på en særskilt og sikkert sted.
 • Skriv ned telefonnumre for at ringe til, hvis tabt eller stjålet Visa-kort.
 • Du må ikke opbevare kort og kontanter på samme sted – så kan du undgå at miste alt på en gang.
 • Hold punge og tegnebøger tæt på kroppen, når du er i overfyldte steder. Brug pengebælte hvis det er muligt.
 • Tjek din kvittering, når du betaler med dit Visa-kort. Du er ansvarlig for det samlede beløb, så sørg for at det samlede beløb er udfyldt inden underskrivelsen.
 • Brug Pengeskab eller sikker værelse på hoteller.
 • Behold alle kvitteringer og tjek dem med din netbank.
 • Lær PIN -koden udenad, hvis du påtænker at trække lokal valuta fra pengeautomater, og sørg for at ingen har dig under opsyn, når du hæver penge.
 • Kreditkort i udlandet. Kreditkortet er en god følgesvend på udlandsrejser. Det er sikrere end at gå rundt med et stort beløb i kontanter, det har ofte forskellige forsikringer inkluderet, og det har en god forbrugerbeskyttelse, hvis uheldet er ude.Her har vi samlet nogle tips til, hvad du bør tjekke inden afrejsen, hvad du gør i betalingssituationer og nogle generelle sikkerhedstips.Inden afrejsenForbered dig inden afrejsen, når du skal bruge kreditkort i udlandetInden du rejser, anbefaler vi, at du gennemgår tjeklisten nedenfor for at undgå problemer undervejs.
  • Tjek udløbsdatoen for kreditkortet. Tag en kopi af kortet og passet, og opbevar kopierne på et separat og sikkert sted.• Skriv de telefonnumre ned, som du skal ringe til, hvis du mister eller får stjålet dit kreditkort.
  • Tag ikke på ferie med kort og kontanter på samme sted. Hvis du mister håndbagagen eller kufferten, som kort og kontanter ligger i, får du et stort problem. Opbevar altid et kreditkort i håndbagagen og  et reservekort i kufferten. Så undgår du at miste det hele på en gang.

  Vent med at veksle penge

  • Det kan være smart at vente med at veksle til lokal valuta, til du ankommer til rejsemålet. Dette skyldes, at det er dyrt at købe udenlandsk valuta, før du rejser. Som regel er det let at veksle penge på populære turistmål, og ofte er det billigere at veksle der end i Danmark.
  • Hvis du skal et sted hen, hvor der ikke er så mange hæveautomater, kan vi anbefale at veksle i lufthavnen i det land, du skal til.
  • Læs mere om, at bruge Visakortet rigtigt her.

  Danske kroner eller lokal valuta?

  Danskere er nogle af dem, der bruger betalingskort mest i udlandet, og mange er ikke opmærksomme på, at de kan miste penge, hvis de vælger forkert valuta ved betaling.

  En tommelfingerregel er, at du altid skal vælge lokal valuta. Så slipper du for ekstraomkostninger, og du får den bedste kurs omregnet af VISA eller MasterCard. Følgende kan også være godt at vide:

  • Brugsstedet er forpligtet til at oplyse vekselkursen.
  • Du har krav på at vælge, om du ønsker at betale i dansk eller lokal valuta.
  • Ved betaling i dansk valuta skal vekselkursen og eventuelle gebyrer være anført på kvitteringen.Der findes desværre ingen restriktioner, som forhindrer brugssteder i selv at fastsætte kursen. Forskelle i valutakursen kan udgøre et væsentligt beløb, hvis du handler meget i udlandet.

  Øget sikkerhed med kreditkort i udlandet

  Det er meget sikrere at bruge kort i udlandet end at gå rundt med store beløb i kontanter, og du har en god forbrugerbeskyttelse, hvis uheldet skulle være ude.

  Du undgår, at kontoen bliver tømt på få minutter, hvis nogen stjæler kortet eller får fat i kortoplysningerne.

  Følg med på kontoen i netbanken. Husk, at du kan tjekke alle udgifter, der er trukket på kreditkortet, efter ferien er slut. Tjek, at beløbene er rigtige på fakturaen, inden du betaler den. Finder du noget, der ser underligt ud, eller er der trukket for meget, så kontakt kortudstederen.

  Chip frem for magnetstribe
  En anden vigtig huskeregel er altid at bruge chip, når du betaler med kreditkortet i udenlandske hæveautomater. Chip er en udbredt betalingsløsning over hele verden, og det er sikrere end at bruge magnetstriben.

  Kreditkort i udlandet

  Behovet for kreditkort er stort, når du er uden for Danmarks grænser, så gælder sådan set de samme råd og tips om sikkerheden som i Danmark. Det er vigtigt, at du beskytter dit kort og dine koder. Det anbefales også, at du har mere end ét betalingskort med på rejsen.

 • Ved at have et ekstra kort med giver  det mere økonomisk sikkerhed, samt at du ikke bliver økonomisk begrænset hvis du mister eller ødelægger det ene af dine kort. Med et ekstra kort med på rejsen, så er man bedre stillet, også hvis man er uheldig og mister kortet, eller bliver udsat for tyveri, så det er rart at have et ekstra kort med.
 • Her det selvfølgelig vigtigt, at du ikke opbevarer begge kort samme sted. Dertil når du er i udlandet, så brug dit kreditkort i butikker og restauranter. Det er nemmere at få et overblik over de penge du bruger på ferien via dine kontobevægelser over nettet, samt er det mere sikkert, at du ikke går rundt med mange sedler.
Sending
User Review
0 (0 votes)