Kreditkort og “Phishing” trussel

Hvad ved du om kreditkort og phishing trussel?

” Phishing ” henviser til aktiviteterne i kriminelle, der skaber og bruger falske emails og tilknyttede websteder. Disse er designet så de ligner officielle e-mails. Det kan også være officielle hjemmesider fra kendte virksomheder. Det kan finansielle institutioner, offentlige institutioner, for eksempel fra skat og offentlige myndigheder.

E-mails og websteder er skabt for at narre oplysninger ud af folk. Det kan dreje sig om udlevering af følsomme og ømtålelige oplysninger. Det kan dreje sig om at udlevere diverse oplysninger om bankkonto eller oplysninger af mere personlig karakter. Det er især vigtigt, at man ikke udleverer brugernavne og forskellige adgangskoder.Disse oplysninger kan, hvis de kommer i de forkerte hænder være problematiske. De oplysninger kan derefter bruges til kriminelle formål, såsom identitetstyveri og bedrageri.

Kreditkort og pishing – vær fornuftig

Du skal vide, at Visa aldrig henvender sig eller prøver at komme i kontakt med kortholderne direkte via telefon eller e-mail for at bede om personlige oplysninger i forbindelse med dit Visa – kreditkort.

Du må heller ikke opgive de oplysninger, hvis du modtager en e-mail, der tilsyneladende kommer fra din bank eller fra offentlige myndigheder eller en anden organisation. Hvis du får et besked, hvor du vil blive bedt om at indtaste personlige kontooplysninger. så lad være. I stedet, skal du kontakte banken eller pågældende afsender for at finde ud af, om de har sendt e-mailen.

Phishing er en lille trussel, men det er altid bedst at være opmærksom.

Hvis du har modtaget en sådan uopfordret e-mail og er usikker på, om den er ægte, skal du kontakte kortudstederen. Du kan også videresende beskeden til Visa Europe for yderligere undersøgelser. Brug følgende email -adresse: phishing@visa.com.

Sending
User Review
0 (0 votes)