Brug og sikkerhed af kreditkort i butikker

Behovet for kreditkort er størst i dagligdagen. Derfor er det vigtigt at brug og sikkerhed af kreditkort i butikker er hensigtsmæssigt.

Når du modtager et nyt kort eller udskiftning af kort, skal du lærepinkoden udenad og ødelægge det papir, den er skrevet. Aldrig afslør din pinkode til nogen. Hvis du har mistanke om nogen kan have fået fat i den, skal du straks kontakte kortudstederen.

Skriv kontonumrene fra dine kort og telefonnumre på kortudbydere ned i tilfælde af du taber kortet. Hold data adskilt fra kortene hjemme og i udlandet. Alternativt kan du ringe Visa i det land, du ringer fra. Læs mere her.

Du bør aldrig udlevere din kreditkort, men hvis det er nødvendigt så hold øje med dit kort, når du giver det væk i butikker og restauranter, og altid kontrollere, at din kvittering er korrekt, inden du underskriver det. Sørg for at du får kortet tilbage. Hvis du hæver penge fra en pengeautomat, og nogen bag dig handler mistænkeligt eller forsøger at distrahere dig, bør du gå til en anden ATM. De kan forsøge at lære din PIN-kode, så de kan bruge det til svindel senere.

Kontroller altid dit kontoudtog, så du er sikker på at du kan gøre rede for alle transaktioner. Kontakt kortudstederen, hvis der er transaktioner på dit kontoudtog, som du mener, at du ikke har foretaget.

Kreditkortsvindel

Vi hører desværre oftere om svindel med kreditkort.Så det er vigtigt, at man behandler sit kreditkort med fornuft og omhu. Man kan selv gøre noget for at minimere risici omkring brug og sikkerhed af kreditkort i dagligdagen.

Når du hæver i en pengeautomat, så læg mærke til om, der er sket ændringer. Er der noget, der sidder løst? Er der personer i nærheden, der eventuelt kan overvåge dig.

Brug altid den frie hånd til at dække over tastaturet både ved pengeautomater, men også i butikkerne. Der er mange. der er blevet afluret, så uanset hvor eller hvor mange der er omkring dig, så gør det til en vane.

Gem altid dine kvitteringer til kontrol. Smid aldrig dine kvitteringer, når du har brugt en pengeautomat eller købt varer / ydelser – din kortinformation kan findes på kvitteringen. Pas godt på dem, indtil du har kontrolleret dem mod din redegørelse, og derefter smide dem på en sikker måde.

Din pinkode må ikke være sammen med kreditkortet.

Lån ikke dit kreditkort ud, og giv aldrig din pinkode til andre.

Spær dit kreditkort ved mistanke

Hvis du har mistet dit kreditkort, skal du straks melde det, så din konto kan blive spærret. Spær dit kreditkort uanset om du er i tvivl, om du bare har forlagt det, eller du har mistanke om at det er blevet stjålet.

Spær dit kreditkort så hurtigt som muligt. Du kan spærre det ved at ringe til din bank eller til Nets.

Spær også dit kreditkort, hvis du har mistanke om, at din pinkode er blevet afluret, eller hvis der bliver hævet penge på din konto, som du intet kendskab har til.

Sending
User Review
0 (0 votes)