Behovet for kreditkort

Behovet for kreditkort opstod i begyndelsen af 1900-tallet i USA. Henry Ford gav folk mulighed for at købe en bil. Det betød, at folk generelt blev mere mobile. Man tog på længere ture væk fra hjemegnen. Når man befandt sig langt væk fra hjemmet, var man nødt til at have kontanter med, da man ikke kunne få kredit som ukendt i området.

Det betød, at der opstod et behov for at handle på en anden og mere sikker måde. Det var naturligvis risikabelt at rejse rundt med mange kontanter. Man kan sige, at der opstod et behov for kredit.

Det første kreditkort

Nogle af de større firmaer, især olieselskaberne kunne se fordelene ved kreditkøb. Folk skulle have benzin, og hvis de ikke rejste rundt med mange kontanter, så var kreditten den bedste udvej. De udstedte kreditkort, der ikke kunne bruges til køb alle steder. Kun til benzin.

Udviklingen af kreditkort stoppede ikke her, men på grund af børskrakket i Wall Street i 1929, befandt USA sig i den dybeste krise, og nu drejede det sig om at undgå totalt bankerot. Alt så rosenrødt ud på overfladen, men d. 24/10 mistede aktieejere mange milliarder dollars. Den “sorte torsdag” betød ruin for mange aktieejere og kastede USA og det meste  af verdenen ud i økonomisk kaos og depression. På dette tidspunkt var behovet for kreditkort ikke eksisterende.

Efter afslutningen på 2. verdenskrig kom den første bank på banen. Kortet tilskrives John Biggins, med Flatbush National Bank, i Brooklyn, NY, i 1946, I sin spæde start kunne kreditkortet kun bruges lokalt. Kunden oprettede en konto i banken og kunne så i et meget begrænset område bruge kortet.

Kreditkortet Diners Club

Verdens første kreditkort, ”Diners Club” blev skabt i 1949. Historien fortælles om en forretningsmand, der ikke kunne betale en middag for nogle kunder, fordi han havde glemt sin tegnebog. Dermed opstod ideen til at lave et kort, man kunne betale for restaurantbesøg med. I starten var kortet af papir, men i 1955 kom kreditkortet i plast.

 

 

 

Sending
User Review
0 (0 votes)