Sikkerhed med kreditkort online

Når du skal handle med kreditkort online, skal du naturligvis være forsigtig. Forbrugerbladet ”Tænk” har nedfældet nogle gode råd, når man handler på nettet. Du kan læse de gode råd her.

Du skal være sikker på, at du er inde på den rigtige hjemmeside. Du skal altid orientere dig på hjemmesiden om betalingsbetingelser og om dine rettigheder som kunde. Det kan for eksempel dreje sig om returret og garanti.

Man taler om beskyttede og ubeskyttede hjemmesider. De beskyttede hjemmesider starter med ”https”, og så vil der være en hængelås synligt i browseren. Man bør nok undgå at oplyse kortnummer på kreditkortet på de sider.

Shop sikkert med kreditkort online

Shop sikkert online med kreditkort! – Visa har indført ” Verified by Visa “, en tjeneste, der sikrer, at Visa kortholdere kan føle sig mere sikre, når de handler online. For et resume på webstedet for Visa Europe, www.visaeurope.com.

Pas på uautoriseret emails eller websteder, der beder dig om oplysninger såsom PIN betalingskort. Du bør aldrig videregive oplysninger af denne art, med mindre din bank har givet dig klare instruktioner, at det er i orden. Du skal ikke acceptere en sådan vejledning via internettet (emails mv.), da de også kan være falske.

Sørg for, at du er på den rigtige side, når du bliver bedt om at indtaste dine betalingsoplysninger. Kontroller URL og om der er en hængelås på siden. Ved at klikke på hængelåsen, kan du finde flere oplysninger om ejeren af certifikatet. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte ejeren af webstedet og finde ud af hvad du skal kigge efter.

 

Sending
User Review
0 (0 votes)