Hvad er et kreditkort?

Der kommer løbende flere og flere betalingskort, som tilbydes danskerne i stor stil. Hvad er et kreditkort og hvad er et betalingskort? Generelt må man sige, at betalingskort er populære blandt forbrugerne. Tilsyneladende er behovet for kreditkort stort. Hvad er et kreditkort og hvad er et betalingskort?

Hvad er et kreditkort?

Hvad er et kreditkort? Definitionen er klar. Et kreditkort er et betalingskort med indbygget kredit, normalt op til 45 dage. Du kan bruge kortet uden, at der er penge på kontoen. Det er der selvfølgelig alligevel i form af en kredit.

Et kreditkort er et betalingskort, som du kan bruge i Danmark og rundt omkring i verden. Du kan bruge det i fysiske butikker eller du kan bruge dit betalingskort online.

Et kreditkort er ofte kædet sammen med forsikringer, rabatter af forskellig slags og optjening af points, der kan bruges som betalingsmiddel i bestemte firmaer. Du kan optjene points med Bank Norwegian kreditkort. Her kan de opsparede points bruges ved køb af flyrejser hos Norwegian. Aftalerne er bundet op på helt klare og præcise aftaler.

Kreditkortet er altså et kort, hvor kortudstederen giver dig en kredit eller et lån, kan man også sige. Hvor stor kreditten er, afhænger af den aftale, du har indgået med udbyderen.

Når du bruger dit kreditkort, bliver pengene ikke hævet på din konto med det samme. Du har normalt en rentefri kredit på op til 45 dage.

Man kan sige, at du udskyder dine betalinger i op til 45 dage, og det er rentefrit. Normalt opgøres kontoen pr. d. 15. i måneden. Dit forbrug på kontoen skal så betales den 1. i kommende måned. Hvis din konto bliver opgjort pr. 15/3, så skal dit forbrug fra 15/2 – 15/3 betales d. 1/4.

Kreditkort bør ikke forveksles med betalingskort

Man kan opdele betalingskort i to hovedgrupper. Der findes kreditkort og debetkort. Forskellen på de to grupper er, hvornår hæves beløbet på kontoen.

Ved et kreditkort trækkes beløbet ikke med det samme. Man har ofte op til 45 dages kredit.

Ved et debetkort trækkes beløbet med det samme. Man kan ofte se, at det er trukket efter et par timer. Der er forskellige debetkort. Ved nogle debetkort kan du overtrække din konto, mens du ved andre debetkort ikke kan lave overtræk.

Sending
User Review
0 (0 votes)