Kreditkort misbrug

Kreditkort misbrug på ferien. Peter var på ferie i Spanien i december måned. Sammen med en kammerat skulle han tilbringe 3 uger under de sydlige himmelstrøg. En af de første aftener var de ude at spise på en god restaurant. Den fik en del at drikke og havde det hyggeligt. De næste dage slappede de af og blev hjemme i lejligheden og spiste. Om aftenen plejede de at gå ned på en engelsk pub.

Kreditkort misbrug i Spanien

Efter en lille uges tid gik han ind på netbank for at se, hvor mange penge, der var på kontoen. Han blev helt bleg, da han så, at der var et stort overtræk på kontoen. Det kunne da ikke passe. Han havde ikke brugt sit visakort siden den første aften, hvor de var ude at spise.  Et hurtig overblik fortalte ham, at der var hævet mange penge de seneste dage her i Spanien, og det var jo ikke ham.

Hvor var hans kreditkort? Det var der ikke. Han fik straks spærret kontoen. Kreditkort misbrug, men han følte ikke, at det var hans skyld. Peters omgang med kortet havde været i orden. Pinkoden var kun inde i hans eget hoved, så den kunne ikke være brugt i misbruget.

Peter skulle nu oplyse til banken, hvornår han havde mistet det. Det havde han ingen anelse om. For at stille banken tilfreds sagde han bare en dato. Det skulle han aldrig have gjort. For allerede inden den dato havde der været kreditkort misbrug. Så banken påstod, at Peter selv havde misbrugt sit kort, og at de ikke ville dække tabet. Hans omgang med kreditkort i udlandet havde ikke været i orden.

Peter var sikker på, at de ikke kunne have brugt hans pinkode, så han anmodede om at se underskrifterne på bilagene. Da han så dem, kunne han straks se, at det ikke var hans underskrift. Banken ville dog stadigvæk ikke anerkende hans påstand, hvorefter Peter forlange, at en grafolog skulle afgøre det. Inden det kom dertil accepterede banken dog at dække tabet.

Hvordan kunne der ske kreditkort misbrug?

Et kreditkort misbrug kan forekomme, når man som Peter får det stjålet, og derefter ikke anmelder det, før der er gået en uge.
Hvordan kan man forhindre andre i at misbruge ens kort? Peter havde heldigvis ikke haft pinkode sammen med kortet. Han havde haft det i sin jakke, der hang over en stol ved det bord de sad.

Misbruget kunne forekomme, fordi der kunne hæves uden pinkode, men med en underskrift. Det skal dog siges, at underskriften var meget forskellige fra Peters. Det havde modtagerne ikke kontrolleret godt nok.

Læren af det forløb er, at hvis man ikke er sikker, så skal man sige, jeg ved ikke,hvornår jeg har mistet mit kreditkort.

Det skal dog siges, at Peter skiftede bank kort tid efter.

Hvilket kreditkort ansvar har jeg?

Du skal altid anmelde, så snart du opdager, at dit kort er bortkommet, og du bør aldrig opbevare din pinkode sammen med dit kort. Du må aldrig lade andre bruge dit kort. Det er dig, der kommer til at hæfte for et misbrug.
Ifølge aftaler er det selvrisiko på op til 1200,- hvis PIN-koden anvendes. Udviser du grov uagtsomhed, kan du risikere at skulle dække mere end 1200,- I tilfælde af grov uansvarlighed risikerer du at skulle være ansvarlig for hele tabet.

Vigtige råd til kreditkort kortholdere:

Nogle gange bliver det sendt ud falske emails, der påstås at være fra Visa (kaldet phishing ), til tilfældige destinationer i hele Europa. E-mail med en ondsindet vedhæftet fil, der kan kompromittere sikkerheden på din computer, hvis den åbnes.

Visa sender aldrig emails uopfordret til kortholdere.

Du bør aldrig åbne e -mails eller vedhæftede filer, medmindre du er helt sikker på de er ægte. Dette er for at beskytte dine personlige oplysninger og sikkerheden på din computer. Læs mere om kreditkort misbrug og dine muligheder for at få pengene tilbage her.

Sending
User Review
0 (0 votes)