Kreditkort sikkerhed med verified by Visa

​For de forskellige kortudbydere er det vigtigt, at folk føler, at der er kreditkort sikkerhed, når man bevæger sig ud på nettet. Både Visa og MasterCard har etableret sikkerhedsløsninger, som tilbydes internetbutikker som en tryg sikkerhedsprocedure i forbindelse med online handel. Dette er kun et tilbud, men ikke obligatorisk. For Dankort er sikkerhedsløsningen obligatorisk for forretninger i 2017. Behovet for kreditkort sikkerhed er stort.

Kreditkort sikkerhed

Når man så handler på nettet, vil der ske det, at man i betalingssituationen ledes gennem denne sikkerhedsløsning, som er med til at sikre både kunde og butik, at betalingen gennemføres sikkert og uden problemer.
Den fælles betegnelse for disse sikkerhedsløsninger er 3D Secure. For Visa hedder løsningen ”Verified by Visa”, for MasterCard hedder løsning ”MasterCard SecureCode” og for Dankort hedder løsningen ”Dankort Secured by Nets”. Hvis du ofte handler på nettet, skal du kende reglerne for fortrydelsesret. Læs mere her.

Du skal have knyttet dit mobilnummer til kreditkortet. Det kan du selv gøre via din netbank. Når du gør det, skal du bruge NemID. Hvis det ikke er sket, når du handler, vil du få en anmodning om at kæde dit mobilnummer til dit kreditkort. Her skal du også anvende NemID. Du modtager derefter en engangskode med sms. Du indtaster denne kode, og når koden er blevet accepteret eller godkendt, er dit kreditkort og mobilnummer knyttet sammen. Derefter kan du modtage en sms kode i forbindelse med dit køb. Du kan altid selv ændre dit mobilnummer ved brug af NemID i netbank.

Alle dine pinkoder af forskelligs slags og dit NemID skal du behandle forsigtigt og holde for dig selv, så ledes at ingen kan logge ind i dit navn. Sikkerhedsløsninger er som sagt obligatorisk for danskort fra 1917. Læs mere her.

Kredit kort sikkerhed og pishing mails

Det er vigtigt, at du er fornuftig, når du handler på nettet. Du skal være sikker på, at når du udleverer følsomme oplysninger, at det er de rigtige, der får oplysningerne. Kriminelle har gennem pishing mails i flere år haft succes med at lokke kortnummer og pinkoder ud  af folk, der troede, at de var i kontakt med bank eller offentlige myndigheder. Du må aldrig oplyse disse følsomme oplysninger. Hverken bank eller offentlige myndigheder vil anmode om dine koder til netbank eller NemID.

Shop på nettet med Verified by Visa.

Verified by Visa er en tjeneste, der lader dig handle online med ekstra sikkerhed, og dermed giver dig kreditkort sikkerhed.  Løsningen sikrer, at parterne, kortholder og butikken vil blive bekræftet mod den anden part. Gennem en simpel kontrol, Verified by Visa bekræfter din identitet, når du køber i butikkerne er mærket Verified by Visa. Det er praktisk og det virker med dit eksisterende Visa-kort, hvis din kortudsteder har denne løsning. Du kan læse mere om online handel her.

I Danmark tilbyder næsten alle online-butikker og kortudstedere Verified by Visa.

Hvis du er vant til at handle online, vil det dig falde naturligt at bruge og stole på Verified by Visa. Hvis ikke, er det et rimeligt sted at starte. Du betaler med dit kort på samme måde som i dag, men hvis du er tilmeldt denne service, og din online butik er markeret med Verified by Visa, bliver du bedt om at indtaste din adgangskode, når du skal betale . Det betyder, at kortindehaveren, samt at indtaste kortnummer og udløbsdato, skal identificeres med en kode modtaget fra kortudstederen. Koden kan være en adgangskode eller sikkerhedsløsning, som kreditkort og kortindehaveren vil genkende fra din bank.

Du kan shoppe på alle online- butikker, der er markeret med Verified by Visa.

Sending
User Review
0 (0 votes)