Kreditkortets historie

For en del år siden tænkte man ikke så meget på betalingsformer. Kreditkortets historie lå mange år ude i fremtiden, og måske ikke alligevel. Der var kun mulighed for at betale med kontanter dengang. Mange kunne også købe på kredit på ved køb af større udstyr, men også ved dagligdagskøb. Tidligere kunne man mange gange få kredit hos købmand, bager eller slagter. Købmanden havde en bog, hvor han skrev Kreditkortets historiened, hvad der var købt, og når der kom løn ind, blev købmanden betalt.

Da mange af de små forretninger efterhånden forsvandt fra lokalområdet, og folk skulle til at handle i større butikker, forsvandt muligheden for kredit også.

I gamle dage havde folk også mange kontanter liggende, fordi man fik sin løn udbetalt i en lønningspose. Efterhånden fik flere og flere deres løn sat ind på en lønkonto i banken. I starten var der mange, der hævede hele deres løn med det samme, så man havde pengene i kontanter derhjemme.

Dankortets indtog

For at give kunderne mulighed for at betale uden kontanter, skulle bankerne komme med noget. I 1870 indførte Privatbanken checks som betalingsmiddel. Det var dog først i 1960’erne, at det blev hver mands eje, da bankerne indførte checkkontoen som lønkonto. Checkkontoen blev populær, men var en dyr løsning for bankerne.

Derfor blev Dankortet indført i 1983, og efter en stille start voksede brugen af Dankort enormt. Fra 1,1 millioner elektroniske transaktioner med dankortet i 1985, steg betalingerne til 55 millioner i 1989.

Kreditkortets historie

Den første kreditkort blev oprettet 1950. Idéen til kreditkortets historie tilskrives Frank McNamara. Han var ude at spise frokost med nogle kunder, da han opdagede, at han havde glemt sin pung tilbage på kontoret.. Han aftalte med restauranten, at han underskrev sit visitkort, hvorefter man ville sende regningen til kontoret, der så ville sørge for betalingen.

Det gav ham idéen til Diners Club, og han satte gang i produktionen af verdens første kreditkort. Allerede det første år steg antallet af brugere fra 200 til 42000, og det var bare i New York. Behovet for kreditkort voksede hurtigt. Tanken om et kreditkort var, at man kunne betale med det i løbet af måneden, og så få en regning sidst på måneden. Fakturaen skal derfor betales inden for en bestemt tid. For at erhvervslivet ikke skulle stå uden penge i lang tid, betalte kreditkortudsteder. Det viste sig at være en succesfuld idé og fungerer på samme måde i dag. Med kreditkort, kan du shoppe, når du ønsker, og i nogle tilfælde mere end du ønsker, forudsat at du kan betale din faktura i slutningen af måneden. Kan du ikke betale hele regningen på en gang, kan du vælge at betale i rater.

Sending
User Review
0 (0 votes)